GALERIJA

dekoracija glava DOKUMENTA 1

Župnijski praznik povišanja sv. Križa 2019. Mašno slavje je vodil novomašnik Sebastijan Tišler, ki nam je podelil novomašni blagoslov.

Po maši smo blagoslovili kapelo v župnijskem domu, kjer bomo v času obnove imeli sveto mašo. Obiskali so nas farani s Teznega in tako smo skupaj obhajali ponovitev NOVE MAŠE.

Domačin Maksimilijan Brus je sprejel službo izrednega delivca sv. obhajila. Bogu hvala za čudovit praznik.

 

4. 9. 2019 – Slovesni začetek misijona ob 160-letnici prihoda Slomška v Maribor ter 20 letnici njegova razglasitve za blaženega. 

dekoracija glava DOKUMENTA 1

V nedeljo, 16. 6., smo na Urbanu obhajali slavje zakonskih jubilantov obeh župnij. Bogu in drug drugemu se je 18 parov zahvalilo za milost ljubezni, zvestobe in potrpljenja. Obnovili so poročno obljubo. 

Najvišji jubilej letos obhajata Janez in Marijana Dobaja, 55 let. Čestitamo.

Zlato poroko letos obhajajo: Janko in Majda Pukl, Janko in Štefka Maček, Milan in Marija Kaučič ter Mirko in Jožefa Trefalt. Čestitke vsem jubilantom in hvala za pričevanje ljubezni in vere med nami.

Podprimo z molitvijo in vzgledom vse, ki se v teh zahtevnih časih trudijo za lepe zakonske in družinske odnose.

dekoracija glava DOKUMENTA 1

Urbanova nedelja 2019.

Blagoslov novega pokopališkega križa v župniji sv. Križ.

 


Utrinek s koledovanja v župniji sv. Križ nad Mariborom 2019.dekoracija glava DOKUMENTA 1

Ob prazniku sv. Martina, zavetnika dobrote, smo v nedeljo, 18. 11., v Karitas Kamnica pripravili dobrodelni koncert. Zapele so nam v Kamnici živeče oz. s krajem povezane solo pevke Terezija Potočnik, Ana Studen ter Monika Bezjak. Na klavirju jih je spremljala Neja Skrbiš iz Slovenske Bistrice. Obiskovali so darovali prostovoljne darove v višini 570 €. Bog povrni vsem obiskovalcem, hkrati pa vodstvu KS Kamnica za brezplačno uporabo dvorane ter OŠ za izposojo klavinove.  Naj še spregovorijo same fotografije.

V nedeljo, 11. 11., smo v Kamnici obhajali farni praznik sv. Martina, ki je letos lepo sovpadal s samim godom. Ker smo končali dvoletno delo menjave oken in beljenja cerkve, smo med seboj gostili g. nadškofa msgr. Alojzija Cvikla. Druženje po maši  na župnijskem dvorišču so nam popestrili kvintet Kobanci in band za vžent. 

 dekoracija glava DOKUMENTA 1

Skupna fotografija birmanskega slavja v  nedeljo 23. 9, skupaj z birmovalcem generalnim vikarjem g. Janezom Lesniko.

Čestitamo vsem mladim, njihovim družinam in botrom.

dekoracija glava DOKUMENTA 1V nedeljo, 16. 9., smo v župniji sv. Križ obhajali glavno zunanjo slovesnost Povišanja sv. Križa. Slavje je vodil konjiški nadžupnik in arhidiakon Jože Vogrin.

Ob tem prazniku se zahvalim vsem sodelavcem v župniji za celoletno sodelovanje, članom župnijskega pastoralnega in gospodarskega sveta, ki nosite vedno večjo odgovornost. Hvala cerkvenim pevcem, ministrantom, bralcem, krasilkam cerkve, vsem, ki ste spletli vence ter prinesli dobrote za pogostitev.

Ker smo aprila in skozi poletje uredili drenažo in tlakovce okoli cerkve, se zahvalim vsem, ki ste kakorkoli prostovoljno pomagali. Posebej pa se zahvalim g. Milanu Brusu, ki je prevzel glavni del strojnega dela in ostalo koordinacijo.

dekoracija glava DOKUMENTA 1

 

 

25. 5., je godoval sv. papež Urban I., zavetnik vinogradnikov. Zato smo v nedeljo, 27. 5., na Urbanu nad Mariborom župnija, KS in Turistično društvo Kamnica pripravili cerkveno slavje in praznik kraja. V sklopu cerkvenega slavja smo namenu uradno predali novi zvon v cerkvi sv. Urbana ter kovana pokopališka vrata z verskimi motivi, zato smo medse povabili upokojenega mariborskega nadškofa dr. Marjana Turnška, ki je pred mašo zvon mazilil, oboje blagoslovil ter daroval mašno slavje. Po njem se je v imenu nadškofa ordinarija Alojzija Cvikla s plaketo zahvalil glavnima donatorjema novega zvona Jožetu in Mirjani Matičič ter ključarju Ljubu Hrastniku, ki je med domačini zbiral prostovoljne darove ter bil nosilec slavja. Po maši so vinogradniki kip sv. Urbana ponesli na travnik na vrhu hriba, kjer je nadškof blagoslovil vinogradnike in vinograde. Slavje je povzdignilo še 6 bogoslovcev, duhovniških kandidatov iz Ljubljane, ki so prišli na povabilo domačega bogoslovca Klemena Gartnerja.

V sklopu praznika kraja pa je še pred  cerkvenim slavjem predsednik KS Kamnica in domačin Urbana Simon Hauptman namenu izročil novi pitnik vode ter defibrilator, napravo za reševanje življenja ob zastojih srca. Predsednik TD Jože Rajšp pa je vinogradnikom podelil priznanja ob ocenjevanju vin letnika 2017, možnarji pa so proti oblakom izstrelili nekaj groženj, naj ne pošiljajo toče na delo naših vinogradnikov. Pred cerkvenim slavjem in po njem koncu so praznik kulturno obogatile še pevke vokalne skupine Kresnice iz Maribora, ki so nam zapele lepe stare cerkvene in narodne pesmi.

Ob koncu smo pripravili skupno piknik pogostitev za vse prisotne, vinogradniki so ponudili sadove svojega dela, pridne domačinke pa so postregle razne sladke dobrote.

 

Skupni praznik cerkve in kraja je v sicer priljubljeni izletniški točki Mariborčanov pokazal, da se lahko tudi v majhnem kraju pripravi veliko slavje, če se zna in hoče sodelovati. Vse je potekalo v zadovoljstvo vseh, zato nam bo letošnja Urbanova nedelja vsem ostala v prelepem spominu. Novi zvon pa naj domačinom in vsem nam naznanja Božjo bližino in pravo medčloveško resonanco.

dekoracija glava DOKUMENTA 1 

Romanje s farani sv. Križa 31. 12. 2017 v cerkev sv. Družine v Tepanje.

Sodelovanje cerkvenega pevskega zbora sv. Križ na dekanijski reviji 19. 11. 2017.

 

 

Martinova nedelja 2017

Nekaj utrinkov slavja v cerkvi Sv. Križa nad Mariborom, 17. 9. 2017;

 

Nadškof Alojzij Cvikl blagoslavlja vitraj družinske svetosti.

Nadškof blagoslovlja vitraj posvečene in slovenske mučeniške svetosti.

In še skupna z mojstri: akademskim slikarjem Tomažem Perkom, mizarjem Stankom Gajškom iz Žetal ter Stojanom Višnarjem, ki je vitraje tehnično izdelal.

 

 

 

dekoracija glava DOKUMENTA 1

Slavje okroglih zakonskih jubilejev obeh župnij 2017. 

dekoracija glava DOKUMENTA 1

 

Advertisements