GALERIJA

PRAZNOVANJE MARTINOVE NEDELJE V KAMNICI

Na Martinovo nedeljo, ki smo jo obhajali 13. novembra 2022, je bila naša cerkev po dobroti kamniških vrtnarij in pridnih rok naših gospodinj lepo okrašena in pripravljena za praznično vzdušje. Slovesno sveto mašo je ob domačem župniku in prisotnosti mnogih faranov vodil g. Marko Veršič, do nedavna stolni župnik v Mariboru, zdaj pa je duhovni pomočnik v Sv. Jakobu v Slov. goricah. V svojem nagovoru nas je vabil k odgovornosti do župnije in k veri, ki se odraža v vsakdanjem življenju. Poudaril je, da je potrebno zaupanje, da smo drug drugemu v pomoč in kako pomembna so tista vsakdanja drobna dobra dela. Pri maši se je domači župnik zahvalil vsem sodelavcem pri bogoslužju, vsem, ki skrbijo za katehezo in urejenost cerkve, župnišča, veroučnih prostorov in okolice. Zahvalil se je tudi članom župnijskega pastoralnega sveta, članom gospodarskega sveta, vsem dobrotnikom in vsem, ki v tihoti svojega življenja molijo in darujejo svoje preizkušnje v blagor župnije. Po maši je bilo na župnijskem dvorišču bratsko druženje ob  kvalitetnem vinu, soku, obilju zelo dobrega peciva in prijaznem medsebojnem pogovoru.

PRAZNOVANJE JERNEJEVE NEDELJE NA SV. URBANU

V nedeljo, 21. 8. 2022, smo v podružni cerkvi sv. Urbana praznovali Jernejevo nedeljo. Letos je bilo še posebej slovesno, saj nas je obiskal nadškof Alojzij Cvikl in blagoslovil restavriran glavni oltar in Marijin prestol. Pred sveto mašo smo prisluhnili koncertu skupine Kresnice, po maši pa skupaj pripravili še evharistično procesijo. Slavju je sledila pogostitev pred cerkvijo.

Domačini in vsi, ki skrbijo za podružnično cerkev sv. Urbana, so se izkazali z dobro organizacijo in gostoljubjem do vseh, ki smo priromali na najmarkantnejši hrib nad Mariborom. Naj bodo fotoutrinki zahvala njim in dobrotnikom, ki so pomagali pri obnovi oltarja in prestola, ter prošnja za nadalno zavzeto sodelovanje.

SPREJEM OB ZAČETKU ŽUPNIKOVANJA

Naj pričujoče fotografije posnete v nedeljo, 7. 8. 2022, in v sredo, 3. 8. 2022, predstavljajo izraze hvaležnosti za besede dobrodošlice in hkrati tudi prošnjo za blagoslov obeh župnjiskih občestev.

dekoracija glava DOKUMENTA 1