GALERIJA

dekoracija glava DOKUMENTA 1

V sredo, 24. 6., na predvečer praznika naše domovine, sem z župnijskimi sodelavci župnije sv. Križ nad MB pripravil kulturni večer kot uvod v blagoslov nove vaške lipe sredi Gaja, ki sta jo zasadila lastnika zemljišča Jovita in Darko Pajtler. S tem večerom smo nekako sklenili tudi večmesečno urejanje okolice cerkve.

Večer je povezoval priznani radijski voditelj, zgodovinar in domoljub g. Stane Kocutar, osrednji nagovor je imel častni krajan KS Bresternica-Gaj g. Anton Zaletelj. Obema hvala za prevzeto odgovornost. S petjem je sodeloval domači pevski zbor, večer so obogatili  še Giovannino Raffaneli, recitatorja in fanfare. 

Naj nas ta simbol domoljubja še bolj povezuje kot župljane in krajane ter daje moči za spravo in odpuščanje.

Martinovo 2019, obisk pevcev iz mesta Soave iz Italije

Župnijski praznik povišanja sv. Križa 15. 9. 2019. Mašno slavje je vodil novomašnik Sebastijan Tišler, ki nam je podelil novomašni blagoslov.

4. 9. 2019 – Slovesni začetek misijona ob 160-letnici prihoda Slomška v Maribor ter 20 letnici njegova razglasitve za blaženega. 

dekoracija glava DOKUMENTA 1

dekoracija glava DOKUMENTA 1

Urbanova nedelja 2019.

Blagoslov novega pokopališkega križa v župniji sv. Križ.

 


Utrinek s koledovanja v župniji sv. Križ nad Mariborom 2019.dekoracija glava DOKUMENTA 1

Ob prazniku sv. Martina, zavetnika dobrote, smo v nedeljo, 18. 11., v Karitas Kamnica pripravili dobrodelni koncert. Zapele so nam v Kamnici živeče oz. s krajem povezane solo pevke Terezija Potočnik, Ana Studen ter Monika Bezjak. Na klavirju jih je spremljala Neja Skrbiš iz Slovenske Bistrice. Obiskovali so darovali prostovoljne darove v višini 570 €. Bog povrni vsem obiskovalcem, hkrati pa vodstvu KS Kamnica za brezplačno uporabo dvorane ter OŠ za izposojo klavinove.  Naj še spregovorijo same fotografije.

V nedeljo, 11. 11., smo v Kamnici obhajali farni praznik sv. Martina, ki je letos lepo sovpadal s samim godom. Ker smo končali dvoletno delo menjave oken in beljenja cerkve, smo med seboj gostili g. nadškofa msgr. Alojzija Cvikla. Druženje po maši  na župnijskem dvorišču so nam popestrili kvintet Kobanci in band za vžent. 

 dekoracija glava DOKUMENTA 1

Birmansko slavje 23. 9. 2018

dekoracija glava DOKUMENTA 116. 9. 2018 slovesnost Povišaja sv. Križa. Slavje je vodil konjiški nadžupnik in arhidiakon Jože Vogrin.

dekoracija glava DOKUMENTA 1

Urbanova nedelja 2018 

dekoracija glava DOKUMENTA 1

Romanje s farani sv. Križa 31. 12. 2017 v cerkev sv. Družine v Tepanje.

Sodelovanje cerkvenega pevskega zbora sv. Križ na dekanijski reviji 19. 11. 2017.

 

 

Martinova nedelja 2017

Nekaj utrinkov slavja v cerkvi Sv. Križa nad Mariborom, 17. 9. 2017;

 

Nadškof Alojzij Cvikl blagoslavlja vitraj družinske svetosti.

Nadškof blagoslovlja vitraj posvečene in slovenske mučeniške svetosti.

In še skupna z mojstri: akademskim slikarjem Tomažem Perkom, mizarjem Stankom Gajškom iz Žetal ter Stojanom Višnarjem, ki je vitraje tehnično izdelal.

 

 

 

dekoracija glava DOKUMENTA 1

Slavje okroglih zakonskih jubilejev obeh župnij 2017. 

dekoracija glava DOKUMENTA 1